El' Papel kaartenVeel van de El' Papel kaarten zijn oorspronkelijk gemaakt met 'afval materiaal', verwerkt in collages en/of mixed media kunstwerkjes. 
Vaak zijn het werkjes die gemaakt zijn voor zogenaamde 'swap projecten', waarbij creatievelingen en kunstenaars werk voor elkaar maken en naar elkaar versturen. Voor een gedeelte van de El' Papel kaarten liggen die kunstwerkjes daaraan ten grondslag. 
Maar sommige kaarten zijn ook gewoon gemaakt, omdat ze 'in het hoofd zaten'. De meeste El' Papel kaarten kenmerken zich door het kleurrijke, post-thema en dat óók de achterkant van de kaarten meegenomen zijn in het ontwerp.

De allernieuwste El' Papel ansichtkaart

Een vrolijke kaart met gekleurde banen postzegels, in de kleuren van de regenboog.
Een kaart om gewoon blij van te worden, voor de postzegelliefhebber, of om een statement mee te maken. 

De kaart is lekker stevig, dubbelzijdig bedrukt (want El' papel besteedt ook altijd aandacht aan de achterkant van haar kaarten) en heeft een glans coating. 
Formaat van de kaart is A6, dus 10,5 x 14,8 cm. 
Ontwerp: El' Papel ~ Ellen Peeks

El' Papel kaartontwerpen met postzegels (voor Postcrossing)

Voor de Postcrosser heeft El' Papel een leuk aanbod aan 'typische Postcrossing kaarten'.
Naar aanleiding van de Brievenbuskaart 'Happy Postcrossing' werd er in 2016 een interview geplaatst op de blog van Postcrossing!  
De kaarten die je hier ziet zijn slechts een deel van het aanbod aan El' Papel kaarten met postzegels.
Hier vind je meer kaarten met postzegels in het ontwerp en ook word er geregeld een nieuwe kaart toegevoegd! 

El' Papel begon al jong met het ontwerpen en maken van kaarten. Post, schrijven, corresponderen en ontwerpen speelden altijd al een heel belangrijke rol.
In eerste instantie werden er vooral geboortekaartjes geïllustreerd en ontworpen.
Er is dan ook een vrij grote collectie geboortekaartjes, allemaal in de mij zo specifieke kleurrijke stijl *.
Wat betreft de ansichtkaarten heeft El' Papel zich aanvankelijk, helemaal in de ban van Postcrossing, zich vooral toegelegd op het ontwerpen van kaarten met post (-zegels) als thema. Allemaal ansichtkaarten die stuk voor stuk heel geschikt zijn voor Postcrossing. Te beginnen met de brievenbus van El' Papel, helemaal gedecoreerd met postzegels, vervolgens de collage-kaarten gemaakt met postzegels: de Nederlandse vlag, de hartkaart met allemaal rode Nederlandse postzegels en twee met de voor buitenlanders zo typerende Hollandse tulp 'Dutch Flower Power' en 'Een fleurige postdag!' Daarna volgden er nog vele. Maar niet altijd alleen maar met postzegels en gaandeweg ook met andere technieken.