El' Papel en papier-mache


El' Papel maakt haar voorwerpen van papier-maché met grote passie, soms gaat het om heel bruikbare kunstvoorwerpen, zoals lampen.
Maar meestal om gewoon mooie, vrolijke fantasie-objecten, speels en kleurrijk, om ergens neer te zetten, naar te kijken en van te genieten! 

Ben je geïnteresseerd in een unieke sculptuur, lampje of doosje dan kun je op de volgende pagina's een keuze maken uit de collectie.


De papier-mache van El'Papel is ook te koop in het atelier en de webwinkel!

El' Papel maakt haar voorwerpen van papier-maché met grote passie, soms gaat het om heel bruikbare kunstvoorwerpen. 
Zoals lampjes, doosjes en schalen. 
Maar vaak ook om gewoon mooie fantasie-objecten, speels en kleurrijk, om ergens neer te zetten, naar te kijken en van te genieten! 
Want menigeen kijkt met veel plezier naar zo'n gek vogeltje aan een trekveer of een kleurrijk fantasiedier. En ook al leggen de meeste mensen gelijk de associatie met een kinderkamer, ook op bijvoorbeeld een plekje in de hal, zullen ze helemaal niet misstaan! 

Ben je geïnteresseerd in een unieke sculptuur, lampje of doosje dan kun je op de bovenstaande pagina's een keuze maken uit de collectie's met papier-maché Vreemde Vogels & Rare Kwiebussen, staand of aan een trekveer.
Papier-maché bakjes, kastjes, doosjes en huisjes of de pagina met verlichting, met wandlampen, hanglampen, staande lampen of de altijd gezellige lampjes-slingers. 

Wanneer mogelijk probeer ik deze kunstobjecten zo goed als mogelijk is bij te maken en aan te vullen. Maar het is en blijft handwerk, dus wanneer het te druk is of de verkoop te hard gaat, dan kan het zijn dat de pagina's er tijdelijk even wat leger uitzien. 
Wil je graag een berichtje ontvangen wanneer het een en ander weer is bijgevuld? Stuur mij dan een berichtje via de mail en geef dan ook gelijk even aan waar je interesse naar uitgaat! 

Wat is papier-maché eigenlijk?

Papier-maché  betekent letterlijk 'gekauwd  papier'! Denk maar aan de nesten van de wespen, gemaakt van het door hun  geschraapte hout, tot pulp gemalen (voor wie dat nog niet wist, papier is meestal ook van hout gemaakt). 
Maar eigenlijk is het maken van voorwerpen van papier-maché een eeuwenoude techniek en papier-maché wordt al meer dan 2200 jaar gebruikt. Papier-maché vindt z'n oorsprong in China, toen men het eerst papier uitvond, gemaakt van water, zijde afval, de vezels van bamboeriet en de bast van de Papiermoerbei (2de eeuw voor Chr.). 

Nu is het alleen nog bekend van de carnaval, als iets folkloristisch of een 'kinder-techniek' (denk aan het werken met stroken papier om een ballon op de basisschool). Maar ooit werd het door de Oude Egyptenaren gebruikt voor het maken van sacrofagen en dodenmaskers, in Perzië en China voor maskers en symbolische beeldjes. En in Europa raakte het met name in de 16de eeuw in zwang en werd papier-maché al in 1540 voor het eerst gebruikt voor poppenhoofden. In de 17de eeuw werd het zelfs gebruikt voor commerciële toepassingen, zoals meubels en siervoorwerpen en als imitatie van stucwerk en gipsdecoraties gebruikt. Vooral de Franse snuifdozen waren zeer geliefd. 

Overspoeld door moderne mogelijkheden en technieken zijn de ongekende mogelijkheden van papier-maché vergeten.
Echter nu, in een tijdperk van snelheid, massaproductie en uniformiteit, neemt de behoefte aan originaliteit en persoonlijk onderscheid meer en meer toe. En vanwege het hergebruik van oud papier past het weer helemaal in de tijdsgeest van nu!

Betaalmogelijkheden