Vrolijke maaksels van El' Papel 

Kleurrijke Grote Vreemde Vogels van El' Papel, papier maché

Vrolijke kunst en ontwerpen in de uitgesproken uitbundige stijl van El' Papel,
zoals Vreemde Vogels & Rare Kwiebussen van papier maché, geboortekaartjes, postkaarten.
Kijk en laat je verrassen ...


Als je op zoek bent naar een kleurrijk en super origineel cadeautje, voor jezelf of misschien voor een heel speciale gelegenheid, dan is dit de plek waar je kunt slagen ... 

Het aanbod zal de komende tijd verder worden uitgebreid. 

Ook bij de ansichtkaarten van El' Papel kom je wat betreft kleurrijk aanbod aan je trekken. Veel kaarten zijn ontworpen voor Postcrossing, maar zijn ook heel geschikt voor andere gelegenheden. 

Ook voor unieke condoleancekaarten! 

Hier vind je onder andere kleurrijke flessenpost-slingertjes (voor veel verschillende gelegenheden), handgesneden unieke stempels en meer kleurrijke items, waarvan vele met hergebruikte materialen.

Het aanbod zal de komende tijd verder worden uitgebreid. 


Als je bij atelier El' Papel binnenstapt stap je in een wereld vol kleur, fantasie en creativiteit. Of het nou in het fysieke atelier is, of hier op de website.
Je vindt er zowel kleurige ontwerpen op papier, als ruimtelijke objecten. Er zijn fantasierijke creaties van papier maché: lampen, bakjes, schalen, doosjes, kastjes. En fantasie dieren, sommige staand en andere door de lucht vliegend aan een trekveer.
De gekke beesten noem ik Vreemde Vogels & Rare Kwiebussen, omdat de vogels niet helemaal ... helemaal niet realistisch zijn en andere figuren niks zijn of van van alles een beetje. 

Ook zijn er zelfgemaakte stempels te vinden bij El' Papel of slingertjes met papieren bootjes die ik 'flessenpost' noem, omdat ze een flesje hebben met een briefje waar je een boodschap op achter kan laten. 

Verstuur eens zo'n leuk flessenpost slingertje!

Wat betreft de kaarten kun je er zowel vrolijke ansichtkaarten vinden, met gekke of positieve teksten. Maar ook condoleancekaarten, die nèt even anders zijn. En dan zijn er ook nog de handige attentie-kaartjes. Veel van de kaarten zijn ontstaan door mixed media werkjes of collages, waarbij vaak gebruik is gemaakt van 'oude postzegels'. Dat is sowieso iets wat de gemene deler is van het werk van El' Papel: hergebruik van materialen, recyclen of 'upgraden' van materialen. Daarnaast is het vrolijke kleurgebruik zeer kenmerkend en ook dieren hebben een grote rol in het atelier.

Hergebruik van materialen en vrolijke kleuren 

Wat je nu nog niet op de website aantreft, maar waarvan er in de loop van de jaren heel wat zijn gemaakt zijn schetsen, illustraties en schilderijen. Ik hoop deze later nog toe te voegen aan de website, misschien ook wel aan de webwinkel ... 

Verder maakt El' Papel ook geregeld ontwerpen en creaties, passend bij het seizoen! Zoals lampjes-slingers voor de donkere dagen, leuk en gezellige voor in de herfst of als versiering om het huis mee in Kerstsfeer te brengen. En in het voorjaar slingertjes met kipjes, kuikentjes en eitjes of decoratieve tak om het huis helemaal in Paas-sfeer te brengen. 

Kom je geregeld even de website of webwinkel checken, om te zien of er weer vrolijke maaksels of kunst(ige) creaties bij gekomen zijn? 
Of loop even binnen, in het atelier, mocht je in de buurt zijn! 

Het 2de weekend van maart doet El' Papel ook altijd mee aan de Open Atelier Dagen!

Regenboogkleuren windsock bij Open Ateler Dagen - Coevorden


Voor wie het lastig vindt om zomaar even binnen te lopen kan het misschien leuk zijn om te weten dat El' Papel elk voorjaar meedoet aan de OAD (Open Atelierdagen Coevorden), waarbij kunstenaars, atelier en galeries gelijktijdig hun deuren openen voor het publiek.
Deze open atelier route wordt elk jaar georganiseerd op het tweede weekend in maart. 
Op de tweede zaterdag en zondag in maart, van 11.00 tot 17.00 uur!
Het is altijd super leuk en gezellig en er valt veel te zien, niet alleen bij El' Papel. 
Vaak is er een paar weken van tevoren meer informatie te vinden langs de wegen, bij locale ondernemers, in de bibliotheek, de TIP en dergelijke. En ook kun je meer informatie vinden op internet, op aod-coevorden
Dus als de drempel voor jou te hoog is om zomaar binnen te lopen is dit misschien een makkelijkere manier? Tot ziens dan maar?