Welkom bij atelier El' Papel, in een kleurrijke wereld vol fantasie!

Wat je hier zoal aan kunt treffen zijn onder andere het volgende:

Fantasierijke kunstvoorwerpen van papier-maché, in de vorm van Vreemde Vogels & Rare Kwiebussen ...  
Lampen, gebruiksvoorwerpen en sculpturen van papier-maché.
Diverse cadeau-artikelen en kunst voor de kinderkamer.
Geboortekaartjes, met illustraties van en ontworpen door El' Papel.

Ellen Peeks voor haar atelier El' Papel in Zweeloo

Klik hier voor een kijkje in het atelier van El' Papel

El' Papel geeft cursussen papier-maché, waarbij je lampjes, sculpturen of bijvoorbeeld mooie doosjes maakt.
Tevens worden er workshops papier scheppen gegeven, waarbij je je eigen papier maakt (in de zomermaanden). 
Op dit moment kun je jezelf met een groepje ( van circa 4 personen) aanmelden om wat af te spreken over een cursus of workshop, omdat er wel animo is, maar het in de praktijk toch enorm lastig blijkt om de neuzen dezelfde kant uit te krijgen, wat betreft dagen en tijdstippen waarop men wil of kan.  

Bekijk deze site voor meer informatie of kom, als je in de buurt bent, eens langs. 
Heb je specifieke vragen, dan kun je natuurlijk altijd bellen, een e-mail sturen of langskomen.

Groetjes, Ellen

Over mij ...

Geboortekaartjes

Workshops & lessen

Twee jaar nadat we in 2004 in Zweeloo kwamen wonen werd het atelier 'geboren'. Ook al maakte El' Papel al heel wat jaren geboortekaartjes en papier-maché kunstvoorwerpen en -objecten, werden er al cursussen en workshops gegeven en stond El' Papel op kunstmarkten op exposities, pas in Zweeloo was het echt mogelijk om een atelier te starten wat ook toegankelijk was voor bezoekers. Aanvankelijk nog klein, maar El' Papel groeide, qua werk èn qua ruimte. Toch moest ik het in het begin vooral hebben van de toeristen ... en die zijn hier niet het jaar rond. Ook hadden de bezoekers (toeristen) niet altijd de mogelijkheid om iets mee te nemen, want op de fiets en dus niet makkelijk iets mee te nemen. Of de auto vol kampeerspullen, jengelende kinderen en drentelende vaders, die het geduld niet konden opbrengen, waardoor moeders niet langer op hun gemak konden rondkijken ...

En toen ontstond het idee om ook een webwinkel te beginnen, zodat El' Papel ook kon worden bezocht op afstand. 
Het was opgezet als 'erbij', bijna als een soort van folder, maar wel om makkelijker te bereiken en gevonden te kunnen worden en wat informatie te geven over atelier El' Papel. En het aantal (vaste) klanten groeide, langzaam maar gestaag. Sommige toeristen kwamen elke zomer terug en inmiddels wisten ook de mensen uit de buurt El' Papel te vinden. 
Tot Corona zich aandiende. Nèt alles tip top in orde gemaakt voor de Open Atelier Dagen en de aftrap van een nieuw seizoen, maar de deuren moesten gesloten blijven. Niemand die kwam rondsnuffelen, struinen door de 'grabbelbak' of al zoekende de kaartenmolens rond liet draaien.

Maar wat een geluk dat de webwinkel er was! Er was tijd zat om er nog van alles aan toe te voegen, tot het ging lopen, als een tierelier! Want wat was de behoefte groot om contact met elkaar te hebben, nu we elkaar niet meer konden zien! Geregeld lag de vloer vol met bestellingen en, als alles was verwerkt en het tijd was om even op adem te komen, pling, pling, druppelden de nieuwe bestellingen weer binnen! 
Een aantal klanten is blijven plakken en ook wordt El' Papel nog steeds 'ontdekt', met het ruime, vrolijke en unieke aanbod.
En, niet te vergeten, de leuke pakjes die in de bus vallen, die smaken namelijk naar meer!