Ansichtkaarten, wenskaarten & pop-up kaarten

Wanneer je op zoek bent naar een vrolijk, origineel of kleurrijk kaartje, anders dan anders, dan hoef je niet langer verder te zoeken. 
El' Papel is een 'kaartenhuis' gevuld met kaarten; groot, klein, rond, vierkant, 3D, pop-up, mixed-media en ga nog maar even door.
Allemaal kaarten die zeker niet op elke straathoek te vinden zijn en geschikt voor veel verschillende gelegenheden; van condoleance- & felicitatie kaarten tot zomaar een lief kaartje. En van heel verschillende merken en de meest geweldige kunstenaars. 

Een overzicht van de kunstenaars en merken

De merken die je kunt vinden bij El' Papel zijn bijvoorbeeld het Franse Correspondances met vele kaarten van fantastische kunstenaars als Izou, Jehanne Weyman, Mila, Rosie Hilyer, Laetitia Haas, Marie Cardouat, Le Poussin Rose des Bois, Gaëlle Boissonnard, Claske Verschoore, Lali en Aurélie Blanz. 
De kaarten zijn in standaard ansichtkaart vorm, in ronde vorm, vierkante vorm (14 x 14) en rechthoekige vorm (TV-kaarten) verkrijgbaar en hebben veelal ronde hoeken. 

Kaartenrek meet ansichtkaarten van El' Papel

El' Papel begon al jong met het ontwerpen en maken van kaarten. 
In eerste instantie werden er vooral geboortekaartjes geïllustreerd en ontworpen.
Er is dan ook een vrij grote collectie geboortekaartjes, allemaal in de El' Papel zo specifieke kleurrijke stijl *.
Wat betreft de ansichtkaarten heeft El' Papel zich aanvankelijk, helemaal in de ban van Postcrossing, vooral toegelegd op het ontwerpen van kaarten met post (-zegels) als thema. Allemaal ansichtkaarten die stuk voor stuk heel geschikt zijn voor Postcrossing. Te beginnen met de brievenbus-kaart van El' Papel, helemaal gedecoreerd met postzegels, vervolgens vele collage-kaarten met postzegels.
Maar gaandeweg ook met andere, vooral mixed media technieken. Inmiddels kun je al kiezen uit zo'n 30 verschillende vrolijke of gekke kaarten van El' Papel!
En, vrij nieuw, condoleancekaarten! 

* Deze zullen de komende maanden aan de webwinkel worden toegevoegd!

Een andere (kaarten) uitgever is het Duitse Inkognito, met waanzinnig veel fantastische ansichtkaarten met werk van veel Duitse kunstenaars als Rudi Hurzlmeier, Antje Damm, Ernst Kahl, Henrike Wilson, Gerhard Haderer, maar ook van andere nationaliteiten, zoals de Nederlandse Suzan Visser! Behalve ansichtkaarten zijn er ook wenskaarten met envelop met het werk van Suzan Visser. 
En superleuk zijn de zogenaamde 'pluche-kaarten' van Inkognito!

Ansichtkaarten met illustratie van Sofie Nachtegael -  Ogenblik/Het MoNUment

Prachtige ansichtkaarten van de Belgische uitgever Ogenblik/Het MoNUment, met werk van kunstenaars/illustratoren als Sofie Nachtegael en Ruth Poppe.
Met schitterende, verfijnde illustraties en (ont-)roerende teksten met taalgrapjes.

Deze ansichtkaarten hebben een standaard formaat en worden desgewenst geleverd met een kraft envelop (van gerecycled materiaal). 
Het zijn stuk voor stuk juweeltjes en een aantal ook heel geschikt om in te lijsten. 
Ook voor diverse gelegenheden en situaties zou je hier wel eens kunnen slagen in het vinden van de juiste kaart.   

Prachtige kaarten van het Amerikaanse merk Papaya!
Het zijn luxe kaarten zijn van hoogwaardige kwaliteit, met schitterende glitter details. Verkrijgbaar in grote en kleine maat wenskaarten met bijpassende envelop.
Ook zijn er sets verkrijgbaar met enkele kaart met prachtig bedrukte, bijpassende envelop. De sets hebben geen glitter-details. 

Jammergenoeg is het voor El' Papel niet langer mogelijk nog bij te bestellen.
Helaas zullen de Papaya producten dus niet meer worden aangevuld ...

Logo Papaya Art met lotus
Alljoy pop-up-, lasergesneden en message in a bottle kaarten

Alljoy pop-up kaarten zijn een feestje om te geven (of sturen), maar nog veel meer voor de ontvanger. Het zijn ware cadeautjes van papier. 
De pop-up kaarten zijn in verschillende soorten te koop; gevouwen laser-gesneden wenskaarten, 'gewone' pop-up kaarten en 'KIDS' pop-up kaarten èn dan nog de 'Message in a bottle' pop-up kaarten. In veel verschillende thema's (dieren, bootjes, vissen, sprookjes, dino's, circus, treintjes, om maar even wat te noemen) en voor verschillende gelegenheden, zoals voor trouwen, geboorte of verjaardagen, klein of groot. Ook wat betreft pop-up Kerstkaarten is het aanbod enorm!
Bekijk het assortiment eens, er zit vast wat voor je bij ...  

Kaarten op alfabet van de kunstenaars (artiesten) bij El' Papel:

Dit zijn de kunstenaars (artiesten) waarvan El' Papel kaarten aanbiedt: 

Aleksander Maskaev - Russische kunstenaar, ansichtkaarten met geschilderde katten en muizen, die in harmonie samen leven. 

Alina Dalinina - Oekraïnse kunstenaar (illustraties & schilderijen), ansichtkaarten met vrolijke kleurige illustraties van honden, katten en Frida Kahlo in verschillende uitvoeringen.

Anna Silivonchik - Wit-Russische kunstenares, geïnspireerd door Marc Chagall, 20e-eeuwse primitievisten, nationale folklore en decoratieve kunst. Bijzondere ansichtkaarten met intense kleuren en tot leven gekomen kinderfantasieën en dromen.

Anna Speshilova - Russische kunstenaar & boek-illustrator, prachtige kaarten met mythische- en sprookjes thema's, in de hedendaagse wereld. 

Anna Zlobina - (vermoedelijk) Russische illustrator, ansichtkaarten met schattige illustraties van engeltjes en kindjes. 

Anne-Julie Aubry - Franse kunstenares & free-lance illustrator, hoogwaardig drukwerk kunstkaarten met ronde hoeken. Haar werk kenmerkt zich door een dromerig sprookjesstijl in frisse en heldere kleuren, maar hebben soms een wat donkere kant met bijpassende kleurgebruik. 

Aquarupella - Gaëlle Boissonnard - Franse uitgever van de kaarten van Gaëlle Boissonard, ansichtkaarten en luxe kaarten met een velvet coating en een diepdruk Spot-UV laklaagje over de details.

Aurina Paskeviciene - Litouwse kunstenaar, haalde een graad in decoratieve kunst. Aurina ziet de wereld als een sprookje vol vreugde en licht. Het onderwerp dat haar het meest interesseert, is een vrouw, een charmant, mysterieus wezen. De werken zijn vol gevoelens, oprecht, boeiend met hun kleuren en verbeeldingskracht. Ze besteedt veel aandacht aan kleine details en decoratieve elementen, haar ansichtkaarten zijn dan ook beeldschoon!.

Blue Art - Misstigri - Franse uitgever (Nantes) van ansichtkaarten met werk van diverse illustratoren., waaronder Misstigri.
Misstigri is een Franse kunstenaar, illustrator en werkte jarenlang als grafisch vormgever. Haar werk is geïnspireerd door mode, Azië, Art Nouveau, de natuur en volwassen worden, duidelijk terug te zien in haar kunstwerk, op haar kaarten.

Boris Kasyanov - Russische kunstenaar, ansichtkaarten met aparte katten, idioot grote en gekke ogen in een heel kleurrijke stijl. 

Bridget Voth - Amerikaanse kunstenaar, met aanmoediging van haar artistieke grootvader en tekenleraar van de middelbare school. Je zou dus kunnen zeggen dat ze autodidact is. Ze staat bekend om haar dieren in grillige taferelen en haar realistische natuurschilderijen. De meeste van haar kunst is gemaakt met acryl, aquarellen en gouache, maar ze heeft ook gewerkt met pastelkrijt en kleurpotloden. Op haar ansichtkaarten vooral veel katten en vogels, in soms bijna neon kleuren. Helaas niet meer bij te bestellen. 

Danguole Serstinskaya - Litouwse kunstenaar met realistische kunst. Soms zo realistisch dat je gaat twijfelen of het nou een foto of kunstwerk is! Haar ansichtkaarten tonen vooral katten, honden en paarden. Maar ook wilde dieren, zoals wilde zwijntjes, leeuwen, wolven, ijsberen of tijgers. 

Daphne Populiers - Echt prachtige ansichtkaarten met onder andere vrouwen van de wereld; mooie Afrikaanse, Aziatische, Europese, Zuid-Amerikaanse en Scandinavische portretten, ontworpen door de Nederlandse Daphne Populiers.
En decoratieve dieren; zowel wilde- als gedomesticeerde & oceaan-dieren. 

Dayana Jay - Engelse kunstenaar en tattoo artiest (met eigen tattoo-shop), woont en werkt in Duitsland (Keulen). Haar werk kenmerkt zich door de woorden 'blackwork', 'neo-traditioneel' en 'illustratief'.  Op haar ansichtkaarten een hele serie met 'natuur heksjes', grotendeels in zwart-wit. 

Ekaterina Chekalina - Russisch kunstenaar, in haar werk vind je haar verbeeldingskracht, goede dromen en verlangens. De stijl van haar schilderijen wordt 'positivisme' genoemd. Op de  ansichtkaarten met vrolijk kleurgebruik zie je 'gedistingeerde' jonge dames in gestreepte kousen, met koninklijke kraag, die schaak spelen, 'retro fietsen', koffie drinken of muziek maken. 

Elyna Moiseenko - Russische kunstenaar, studeerde af aan de Ryazan Art School. Op haar ansichtkaarten zie je diverse dieren in frisse tinten (door-/uitgelopen) aquarel.

Eugenia Gapchinska - Oekraïense kunstenares (schilderen), wordt aangeduid als “leverancier van geluk”. Haar ansichtkaarten sieren zich met engeltjes, schattige kindjes of bekende figuren van nu of uit de geschiedenis, in de haar zo kenmerkende stijl.
Helaas is het erg moeilijk om aan haar kaarten te komen. Een deel van de kaarten in de webwinkel is speciaal voor El' Papel gedrukt. 

Gaëlle Boissonnard (zie Aquarupella) - Franse illustrator, ansichtkaarten en luxe wenskaarten met bijzondere, in haar zeer eigen stijl illustraties. Er is iets buitenaards aan haar werk - het is fris, grillig, vrolijk en toch op de een of andere manier diepzinnig. De kunstwerken (illustraties) schreeuwen niet, maar delen hun schoonheid stilletjes.

Galina Rogovaya - Oekraïense kunstenaar, illustrator. Haar ansichtkaarten zijn vrolijke schilderijen met dieren, als beren met ijsjes of in een schommelstoel. Met een geitje in een patisserie of vrolijk rondspringende koe. Ook een Frida Kahlo geit! En af en toe  menselijke figuren, zoals de man met de ijscokar. De (standaard of vierkante) ansichtkaarten zijn fantasierijk en heerlijk kleurig! 

Guusje Bertholet - Nederlandse illustrator, realistische illustraties van uilen, vlinders en vogels A5 illustratiekaarten met envelop. 

Gwenaëlle Trolez Creations - Franse vormgever/uitgever, studeerde naturalisme en was lerares voordat ze zich wijdde aan kunstcollage. Haar kunstwerken zijn het resultaat van collages met verschillende documenten, papieren, oude ansichtkaarten, botanische borden en postzegels. Ze brengt elementen uit het verleden naar boven, tussen realiteit en fantasie om werk te creëren dat nostalgie viert. Helaas worden de afzonderlijke kaarten, uitgebracht onder Gwenaëlle Trolez Creations (met werk van andere Franse kunstenaars, zoals Sophie Adde, Catherine Musnier, Claudia Tremblay en Marie Amalia) niet langer gedrukt.
Wel zijn er nog de prachtige notebooks en mapjes met postkaarten.

Igor Luda (Rimashevsky) - Wit-Russische kunstenaar, afgestudeerd aan de kunstacademie in Minsk. Op zijn kleurige ansichtkaarten zie je katten, katten en ook nog  ... katten! Hij is duidelijk een kattenliefhebber en leeft dan ook samen met zijn vier katten. Hij heeft al 200 schilderijen met katten gemaakt, waarop zijn katten model hebben gestaan (of in ieder geval als voorbeeld gediend hebben).
Zijn stijl is vrolijk, gestileerd, maar ook wel weer gedetailleerd. (Rimashevsky Igor Vileorovich) 

Ina Lukauskaite - Litouwse illustrator, kunstenaar met schilderijen in mixed-media. Haar ansichtkaarten zijn fris van kleur en een beetje surrealistisch, sprookjesachtig. Mensen, katten en de natuur zijn een terugkerend thema. 

Inge Löök - Finse illustrator en grafisch vormgeefster, breed geliefde ansichtkaarten met de gekke, vrolijke oude dametjes. 

International Graphics - IG werd in 1981 opgericht door een Canadese ondernemer, die klassieke kunstdrukken van Amerika naar Europa bracht en met succes op de markt bracht. Er werd een eigen uitgeverij opgericht voor het produceren van hoogwaardige kunstdrukken zoals ansichtkaarten (en andere verschillende dragermaterialen). Waardoor kunst nu toegankelijk is voor iedereen in de vorm van reproducties tegen een betaalbare prijs (dit is de bedrijfsfilosofie van IG). Er wordt samen gewerkt met internationale kunstenaars, schilders, fotograven en digitale kunstenaars.
Hier in de webwinkel vind je door IG uitgebracht werk van Lucia Heffernan, André Sanchez en Mailo (Marie-Laure Vareilles).

Irina Garmashova - Russische illustrator, Een breed assortiment zeer kwalitatief en gedetailleerde kunstwerken van katten, honden, landschappen, dieren in het wild, stillevens, portretten en botanische kunstwerken in kleurpotlood, aquarel of olieverf.
Op haar ansichtkaarten (hier, bij El' Papel) in hoofdzaak katten; close-ups, slapend of spelend, vaak in de natuur, maar ook binnenshuis, onder dekentjes. Soms samen of met muizen, vlinders, lieveheersbeestjes of egels. Doorgaans vrij realistisch, soms een beetje grappig. Er is ook een leuke serie met alfabet-kaarten te vinden, uiteraard met katten (en muisjes) in de hoofdrol. 

Irina Glushchenko - Oekraiëns kunstenaar (schilderen en textiel). Op haar ansichtkaarten zien we egeltjes met menselijke activiteiten (vissen, post versturen, voorlezen, om er maar een paar te noemen), helemaal alleen, verliefde stelletjes, met andere dieren, in zomer of winter. Maar altijd super schattig!

Irina Zeniuk - Wit-Russische illustrator, met de Blauwe Katten ansichtkaarten. Ook nu en dan andere dieren. Maar haar 'Blue Cats' domineren, met hun aandoenlijke ondeugendheid. Ze zijn stout, worden verliefd, krijgen kinderen en gaan op reis (WT-kaarten serie - World Tour). Ook is er een serie sterrenbeeld kaarten met de Blauwe Katten! Haar naam wordt op verschillende manier geschreven; Rina Zeniuk, Irina Zenyuk en Irina Zeniuk dus.

Isy Ochoa - Franse illustrator en auteur, genoot een opleiding aan de École Supérieure d'Arts Graphiques. Kleurrijke ansichtkaarten met briljante, heldere kleuren met als thema 'katten in Parijs' (en soms een hondje). 

Jenny Bakker - Nederlandse (boeken-) illustrator, volgde de kunstacademie, richting illustratie. De ansichtkaarten met haar werk zijn in hoofdzaak met dieren (soms in combinatie met mensen) in pasteltinten, de meeste lief en dromerig. 

Joanna Rusinek - Poolse illustrator, was aanvankelijk lerares Engels, vervolgens kunstdocent, om uiteindelijk af te studeren aan de kunstacademie. Veel van haar ansichtkaarten hebben een soort van mooie eenvoud en fris kleurgebruik. Van haar hand een serie met hondenrassen (bij deze serie is het kleurgebruik lang niet zo helder als we bij haar andere werk zien). 

Julia Adversary (Nepriiyatel) - Russische of Wit-Russische kunstenaar (er is helaas geen informatie over haar te vinden), haar  ansichtkaarten kenmerken zich vooral door werk met wilde dieren in hun natuurlijke, spelende, liefkozende beertjes, eekhoorns, en nog veel meer. De kleuren zijn vrij natuurlijk, maar wel heel sprekend. Ook zien we katten, paarden en sprookjes op haar kaarten. 

Kaartje van Caatje - Nederlandse kunstenares, kleurrijke, grappige ansichtkaarten voor iedere situatie. De kaarten zijn doorgaans collages met retro afbeeldingen en vaak heel gekke, geestige, maffe, ongewone teksten. Echt heel originele kaarten! 

Kaartje of Kip - Nederlandse illustrator, met ansichtkaartjes die "eigenzinnig, lief, stoer, en meestal met een beetje humor zijn"  (aldus Karin van Kaartje of Kip zelf).

Katerina Babok - Wit-Russisch kunstenaar (schilderen), met op haar ansichtkaarten lieve meisjes en jongetjes, soms engeltjes of elfjes, vaak ook met dieren, in poeder-achtige kleuren. De nieuwste kaarten hebben wat meer kleur.

Katerina Olkhovskaya - Russisch kunstenaar, haar ansichtkaarten zijn een beetje dromerig met engeltjes en engelachtige kindjes. 

Katja Dudnik - Oekraïens kunstenaar, schept in haar werk een soort van kinderlijke sprookjeswereld, een beetje magisch, lief, naïef en blij. Ansichtkaarten met zonnige kleuren en lieve kinderen en vrouwen. 

Katja Saario - Katja Saario studeerde grafische vormgeving en is een Finse illustrator. Haar illustraties zijn aquarellen, met vooral vosjes in de hoofdrol. Verder is haar Finse afkomst goed te zien in veel van haar werk (met trollen, gnomen en rendieren). 

Konstantin Kalinin - Tadzjikistaanse kunstenaar; aquarelschilder en grafisch ontwerper. Op zijn ansichtkaarten zie je pentekeningen van wilde dieren, kleur gegeven met waterverf. Hij woont tegenwoordig in Israel. 

Kristina Zymanciute - Litouwse kunstenaar, prachtige ansichtkaarten met thema's uit de natuur; bloemen, vogels, vlinders en andere dieren in pentekening en aquarel. 

Laimonas Smergelis - Litouwse kunstenaar (schilder), is een zeer getalenteerde artiest, met veel schilderijen vol levendige kleuren, surrealistische elementen en geweldige portretten. Zijn ansichtkaarten tonen veel kinderen en dieren, apart van elkaar of gecombineerd. Ook lijkt papier (krantenpapier, brieven, post) een belangrijke rol te spelen. 

Lieve Baeten - Belgisch (Vlaams) illustrator en auteur †, studeerde grafische vormgeving aan de kunstacademie in Antwerpen en werd bekend door de kinderboeken reeks 'Lotje' (de ansichtkaarten zijn met de illustraties van Lotje). 

Lina Alchimaviciené - Lina's werk kenmerkt zich door haar unieke techniek, met veel aandacht voor textuur, realistische weergave van details. De kaarten tonen fijne, sprookjesachtige voorstellingen met veel oog voor detail. Ze raken elke persoon die kan dromen.
Haar schildertechnieken en keuze van positieve, fantastische plots stellen haar in staat om magische, moderne en tegelijkertijd werk te maken die de tradities van onze cultuur raken, waarin zowel kinderen als volwassenen zichzelf kunnen vinden. 

Marianna Sztyma - Poolse illustrator, studeerde aan de kunstacademie en grafische kunst. Zij tekent voor de pers, maakt strips, ontwerpt covers, illustreert kinderboeken en schildert. Ze woont in de Izerskie Foothills met katten en honden. In de webwinkel trekken vooral haar series kaarten (continenten, katten en sterrenbeelden) de aandacht. 

Mikhail Vedernikov - Russisch tekenaar/illustrator (autodidact) en vogelspotter. Op zijn ansichtkaarten met pastelpotlood getekende vogels in realistische stijl, maar wel met grappige hoedjes.

Natasha Villone - Russische illustrator, studeerde schilderkunst, theaterontwerp en beeldende kunst en werkte vervolgens jarenlang in een fabriek om samovars en dienbladen te beschilderen met Russische volkskunst bloemen. Tegenwoordig woont ze in de U.S. en is ze tekenlerares. Haar ansichtkaarten kenmerken zich door buitensporige kleuren, vorm en perspectief.

Natural Life - Een hip Amerikaans merk, met kleurrijk werk en positieve 'uplifting' quotes. Alles ademt de sfeer van de hippie-tijd in een hedendaags jasje. In de webwinkel vind je van NL kleine wenskaarten en magneetkaarten.

Nino Chakvetadze - Georgisch kunstenares, ging naar de kunstacademie, richting schilderen. Ze illustreerde een kinderboek en heeft een eigen galerie. Ze heeft een heel eigen stijl en maakt vooral werk met kinderen en ouderen. Haar ansichtkaarten zijn echte pareltjes, met aandoenlijke illustraties.

Olga Kolykhalova - (Olika Art) is Russisch illustrator. Op haar ansichtkaarten zie je herkenbare dieren als vosjes en haasjes, maar in een soort van cartoon-stijl, grappig en maf. Ook maakte ze een serie Roodkapje kaarten.

Pavel Kulsha - Russisch kunstenaar uit Minsk, afgestudeerd als pedagoog, gespecialiseerd in de schone kunsten. Op de ansichtkaarten van Pavel Kulsha zien we katten (en hun hele familie) en zelfs ratjes die alleen maar sympathie opwekken.

Petr Redkin - Russisch professionele kunstenaar, afgestudeerd aan de Fedoskino School of Miniature Painting. Hij maakt schilderijen en grafische werken en beheerst de techniek van het olieverf schilderen op een meesterlijk manier. waarin hij op subtiele wijze de levendige karakters van mensen en de omringende natuur weergeeft. De kaarten van Petr Yuryevich Redkin tonen een vrij realistisch geschilderde sprookjeswereld.

Redmer Hoekstra Art - Nederlandse beeldend kunstenaar & illustrator, kunstwerkjes op ansichtkaarten; met de voor hem kenmerkende prachtige, humoristische, fantasierijke, surrealistische pentekeningen met als thema de natuur en dieren.

The Red Jester - Nederlands ontwerp-duo, foto-ansichtkaarten met magische voorstellingen. 

Santoro London - Santoro London werd in 1985 opgericht door twee ontwerpers, Lucio en Meera Santoro.
Ze begonnen in een kleine studio in een zijstraat van iconische Carnabu Street ... en zijn uitgegroeid tot een merk bekend
in meer dan 60 landen en ze wonnen 50 internationale designprijzen!
Onder Santoro-London vind je het werk van vele kunstenaars, zoals Anne-Julie Aubry, Jennifer Hogwood, Marjorie Sarnat (Kleo-Kats), Gorjuss en ze hebben verschillende stijl-lijnen opgezet, zoals de Eclectic, Mirabelle, Electric Dreams collecties (en meer).
Behalve prachtige ansicht- en wenskaarten zijn er ook diverse lijnen met lifestyle producten zoals tassen, portemonnees en stationery. El' Papel verkoopt voornamelijk wenskaarten van dit geweldige merk en een klein aanbod aan notebooks. 

Sarah Adams - Engelse illustrator, afgestudeerd als Grafisch vormgever. Ze illustreerde een paar jaar allerlei soorten dieren in het wild en planten voor uitgevers, verpakkingen en de reclame-industrie, waaronder The Oxford University Press. Ook is ze een liefhebber van tuinieren, wat je wel terug ziet op haar ansichtkaarten.

Sasha Salmina - Russisch illustrator uit Moskow. Op haar ansichtkaarten illustraties van schattige meisjes. Helaas is Sasha gestopt met het maken illustraties en komen er dus geen nieuwe kaarten meer bij ...

Tatiana Hazova - Tatyana Khazova is een professionele kunstenaar uit de dynastie van Gzhel-meesters (Rusland). Ze studeerde af aan de Abramtsevo Art and Industrial College in de artistieke schilderkunst. Op de ansichtkaarten van Tatiana zie je vooral pluizige katten.

Tatyana Rodionova - Russische van geboorte (St. Petersburg), maar nu woon - en werkzaam in Amerika, waar ze lid is van de Suburban Artist Guild (N.Y.). Haar beroep is architect, de kunst is haar roeping. Op de ansichtkaarten van Tatiana zie je vooral katten, soms in in een soort van mensengedaantes. Vaak spelen de seizoenen een rol in haar werk, die eveneens haar liefde voor haar geboortestad duidelijk laten zien.

Victor Nizovtsev - Russisch kunstenaar, een meesterlijke olieverfschilder. Zijn werk kenmerkt zich door theatrale figuratieve composities, fantasie, landschappen en stillevens. Geïnspireerd door de Griekse mythologie, Russische folklore, jeugdherinneringen, grote oude meesters of het routineuze dagelijkse leven. Zijn ansichtkaarten zijn rijke sprookjes op een klein stukje papier ... 

Victoria Efremova - Russische kunstenares is in eerste plaats basisschool lerares. Op het pad naar kunst was Alina Dalinina (wiens kaarten hier ook verkocht worden), die haar mentor was met betrekking tot het werken met olieverf. Haar ansichtkaarten zijn sprookjeskaarten met bruine beren, konijntjes, ganzen en magische herten, vaak in blauw met wit tinten. 

Yulia She Art - Amerikaanse illustratrice, ansichtkaarten met waterverf (aquarel) kattenrassen.