Lina Alchimavičienė ansichtkaarten


 

Lina maakt fijne, sprookjesachtige kunst met veel oog voor detail. Haar werk kenmerkt zich door een unieke techniek, met veel aandacht voor textuur, realistische weergave van details. Bij het nastreven van creatieve vrijheid en diversiteit gebruikt ze een breed scala aan schildertechnieken en gereedschappen om textuur en precisie te bereiken. Ze is een olieverfschilder die gebruik maakt van verschillende meerlagige technieken en materialen die textuur geven, zoals sponzen, stukjes materiaal, papieren handdoeken, tandheelkunde instrumenten; spuiten, cosmetische tandenstokers, en dergelijke.
Lina's veelzijdige kennis van schildertechnieken en de keuze van positieve, fantastische plots stellen haar in staat om magische, moderne en tegelijkertijd schilderijen te maken die de tradities van onze cultuur raken, waarin zowel kinderen als volwassenen zichzelf kunnen vinden ; "elke persoon die kan dromen" (kunstcriticus Gaile Marku Niene)

Vanaf 2018 is Lina Alchimavičienė lid van de Union of Folk Artists. Er werd haar in 2020 de status van Art Creator toegekend.